Fuel Food by Hanna Skyttä #2 Riisiä ja kanaa!? Vieraana Jari Leskinen

JAA

Toisessa jaksossa Hannan keittiöön saapuu kehonrakennuksen Suomen mestari Jari ”Letku” Leskinen. Jari on kiireinen valmentaja, ja joskus riisi ja kana syödään puoliksi jäässä. Nyt opetellaan ainakin sulattamaan ruoka ennen sen nauttimista!

Kukkakaali ”risotto”

1 kukkakaali
1 tl kookosöljyä
1/2 rasiaa tuoreita herkkusieniä viipaloituna
1/2 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
Suolaa, mustapippuria
Loraus sitruunamehua
1/2 dl parmesan-raastetta
Persiljaa silputtuna

Erottele kukkakaalista nuput ja laita ne tehosekoittimeen tai blenderiin ja soseuta sykäyksittäin riisiäiseksi rouheeksi. Voit myös raastaa kukkakaalin raastinraudan karkealla terällä.
Laita rouhe Lékuè-höyrykääreeseen tai mikronkestävään vuokaan ja kypsennä pehmeäksi välillä sekoitellen.
Laita rouhe sivuun odottamaan.
Valmista sieni-sipuliseos.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipulit ja valkosipulit. Lisää sieniviipaleet ja ruskista hetken ajan.
Laita kukkakaalit ja sieniseos kattilaan ja sekoita sekaisin. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.
Kuumenna seosta hieman ja lisää kuuman seoksen joukkoon juustoraaste sekä pieni loraus sitruunamehua. Sekoittele, kunnes juusto sulaa, lisää persiljasilppu ja maista. Lisää mausteita ja suolaa tarvittaessa.

Höyrytetty yrttibroileri

500 g broilerin rintafileitä
Tuoreita yrttejä
Mausteita (Italian mausteseosta, tms)
(Täytteeksi voit käyttää myös ruskistettua pekonia, vuohenjuustoa, maustevoita tms)
Leikkaa broilerin rintefileisiin tasku.
Silppua yrtit.

Ripottele broilerin taskuun mausteseosta ja täytä se yrteillä tai muilla haluamillasi täytteillä.
Laita tasku kiinni. Mikäli käytät juustoa täytteenä, kannattaa tasku kiinnittää hammastikulla.
Laita fileet Lékuè-höyrykääreeseen ja ripottele vielä niiden päälle mausteita.
Kypsennä mikrossa 900W ensin noin 2 minuuttia, ja sitten vielä noin 2-2,5 minuuttia. Tarkista, että broileri on kypsää sisältä.

Tarjoile kukkakaalirisoton kera.