Fuel Food By Hanna Skyttä #6 Vieraana Mika “Giant Killer” Nyyssölä

JAA

No nyt riittää puhetta ja touhua Hannan keittiössä, vieraaksi saapui itse Mr. Giant Killer Mika Nyyssölä! Pitääkö ruoka olla aina hyvää? Käykö Mika 21 kertaa viikossa salilla? Oliko Mikalla housut jalassa vai ei? Katso itse mitä keittiössä tapahtui. Ja siinä ohessa kokkailtiin lihapullia ja pastaa!

LIHAPULLAT CHORIZO-PUNAVIINIKASTIKKEESSA JA PASTAA

Lihapullat / 2 annosta

300 g paistijauhelihaa
1/2 sipuli silputtuna
1 – 2 rkl silputtua tuoretta oreganoa
1 – 2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
40 ml Proegg-nestemäistä valkuaista tai yhden ison munan valkuainen
Ripaus suolaa
(Ripaus mustapippuria)
250 ml paseerattua tomaattia (esim Urtekram)
2 dl punaviiniä (Shiraz)
1/2 tl chilihiutaleita (Urtekram)
1 Chorizo-makkara silputtuna
Oliiviöljyä paistamiseen (me käytimme Urtekramin chili-oliiviöljyä)

Tarjoiluun: pastaa (me käytimme Urtekramin gluteenitonta Fusillia), vuohenjuustoa tai muuta haluamaasi juustoa, punaviiniä
Sekoita jauhelihan joukkoon silputtu sipuli, yrtit ja valkuainen. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
Muotoile jauhelihataikinasta golf-pallon kokoisia palloja (n 12 kpl).
Kuumenna oliiviöljy pannulla kuumaksi ja paista jauhelihapullat kypsäksi.
Nosta lihapullat lautaselle ja kaada samalle pannulle paseerattu tomaatti, punaviini ja chili sekä chorizo. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduttele muutama minuutti.
Lisää jauhelihapullat kastikkeen joukkoon ja alenna lämpöä. Hauduta noin 15 minuuttia ja kypsennä sillä aikaa pasta. Tarjoile halutessasi juuston kera.

“Tämä jakso ei sisällä viihdettä eikä mitään hauskaa, vain asiatonta käyttäytymistä ja lihasten pullistelua, en suosittele tätä kenellekkään” – Tomi Rehell – Bodynews