Ratakiskoa ja rautalankaa – Terävillä särmillä! Wellness Fitness on Bodyfitnestä isommalla rasvaprosentilla?

JAA

Wellness Fitness on Bodyfitnestä isommalla rasvaprosentilla?

Viisaiden Miesten mielestä Wellness Fitness on Bodyfitnestä isommalla rasvaprosentilla. Heidän mielestään Wellness Fitness on myöskin tarkoitettu kaikille niille, jotka eivät ole päässeet tarvittavaan kuntoon Bodyfitness –lavoille ja haluavat päästä helpommalla. GoogleNinjan mielestä Wellness Fitness on tarkoitettu ja kehitetty ainoastaan Etelä-Amerikkalaisille vartalotyypeille ja Suomesta siihen ei löydy yhtään kisaajaa. Kansainvälisillä foorumeilla taas tiedetään sen olevan vitsi, joka vetää puoleensa twerkkaavat Kim Kardashian wannabeet.

Tämä tietenkin tarkoittaa, että Wellness Fitness lavalla ovat naisten fitnesslajien kaikista suurikokoisimmat kilpailijat. Samalla, kun Bodyfitness lavoilta halutaan häätää vaikkapa kuulantyönnön pariin kaikki ei esteettiset, epäilyksiä herättävän kireät ja lihaksikkaat tapaukset, löytyy Viisaiden Miesten mielestä osalle heistä koti tästä uudesta lajista. Kunhan läpäisevät haastattelu kierroksen, jota naisten kiekonheiton voittaja Lontoossa ei olisi läpäissyt mutta hopeamitalisti olisi sen tehnyt – mennen tullen.

Voi kuitenkin olla, että Wellness Fitness ei ole tarkoitettu niille, jotka eivät ole vuosikausien yrittämisestä huolimatta saaneet itseänsä kuntoon Bodyfitnesslavalle. Kaksikymmentä vuotta treenannut ja kymmenen vuotta kisannut Bodyfitnesskonkari, jonka huonoin lihasryhmä on edelleen jalat, ei kuulu Wellness Fitness –lineuppiin vaikka kävisi upgreidaamassa vielä isommat tissit. Eikä Wellness Fitness kuulu myöskään niille, joiden ura ei ottanut tuulta alleen Bikini Fitneksessä vaikka treenivuosia on jo ainakin kolme ja kisoja viisi. Bikini Fitneksestä Wellness Fitnesiin siirtymiseen ei pelkkä into riitä. Siihen vaaditaan muutakin kuin iso perse ja silikonitissit.

Siihen toteutuuko kansainvälisten sääntöjen mukainen rakenteellinen lajikohtaisuus Suomen kilpailuissa, jää nähtäväksi. Varmaa kuitenkin on, että alakerrassa sallitaan lihaksia – ei läskiä ja selluliittia. Vaikka alakerrassa saa olla lihaksia – persjalkainen on edelleen persjalkainen. Fysiikka saa olla alakertapainoitteinen – makkarajalat, norsutautisen nilkat, paksut polvet eivät vastaa esteettisyydeltään lajin vaatimuksia.

Fysiikka saa kokonaisuudessaan olla Wellness Fitneksessä lihaksikkaampi kuin Bikini Fitneksessä. Se ei tarkoita, että Bikini Fitness –kilpailija, jolle joku jossain on joskus sanonut sinun olevan liian lihaksikas Bikini Fitnekseen kuuluisi Wellness Fitness –lineuppiin. Vaikka hauiksesta ja alavatsasta on oikeassa valossa näkynyt suoni niin se ei tarkoita etteikö perseessä edelleen olisi ollut löysää. Voi olla, että olet väärässä seurassa kun viereen asettuu joku, joka on oikeasti treenannut jalkoja. Belfietaitoisena kannattaa kotona järjestää fiktiivinen vertailu vaikkapa Allyson Felixin kanssa. Jos jo tässä fiktiivisessä vertailussa jää kakkoseksi sekä takaketjun kehityksessä että löysän määrässä, kannattaa keskittyä enemmän jalkakyykkyyn ja syömiseen kuin lajin vaihtoon.

Fysiikka saa kokonaisuudessaan olla Wellness Fitneksessä lihaksikkaan ja treenatun näköinen. Se ei tarkoita, että Bodyfitness –kilpailija, joka jättää dieetin aikaisemmin kesken kuuluisi Wellness Fitness –lineuppiin. Jos fysiikkasi on yläkerta painotteinen ja jalat ovat lavakunnossa lineupin hoikimmasta päästä, ovat ne todennäköisesti liian hoikat Wellness Fitnekseenkin. Luonnostaan leveä hartialinja, hyvät olkavarret ja hyvin kehittynyt selkä eivät ole ominaisuuksia, joita Wellness Fitneksessä tarvitaan.

Lopputulos on onnistunut, jos voittaja on samasta puusta veistetty kuin lihaksikas voittaja Bikini Fitneksessä, jossain muualla, jossain muussa kilpailussa.

Kilpailu on kokonaisuudessaan onnistunut, jos Bikini Fitness -sarjan parhaat olisivat pärjänneet Wellness Fitness –lineupissa hyvin mutta hävinneet aivan kärjelle lihasmassassa.

Lajin debyytti ja lanseeraus on erityisen onnistunut, jos voittajat ovat lihaksikkaita, hyvä rakenteisia ja alakerrastaan selvästi Bikini Fitness –siskojaan lihaksikkaampia mutta samalla erottuvuutta on vähemmän kuin Bodyfitness –siskolla.

Wellness Fitness on Bikini Fitnestä isommalla lihasmassalla.

  • Aki Mähönen / Valmentaja

JAA
Edellinen artikkeliPoseeraa oikein!
Seuraava artikkeliMr. Olympia 2017 14-17.9. Las Vegas